
Amenajare apartament 2 camere
Buna, numele meu este Georgia Dumbrava si sunt creatoarea visului devenit realitate, numit 7 senses design.
Acest vis a inceput cu ceva timp in urma, in jurul varstei de 10 ani. Cand imi petreceam mare parte din timp desenand case si blocuri si ma semnam ca “desenator de case”(nu stiam ce inseamna arhitectura). Probabil tot acest curent a pornit de la desenele pe carele vedeam pe plansa de desen a tatalui meu. Imi placea mult sa stau sa citesc planurile si sa inteleg parcursul logic al fiecarei locatii in parte, indiferent de functiune. Pe la 11 ani am inceput treaba daca pot spune asa si am inceput sa il insotesc pe tatal meu pe santier. Long story short, dupa cativa ani de practica la compania de constructii si instalatii electrice a parintilor mei, am inceput sa ma indrept catre studii mai aprofundate a ceea ce am iubit dintotdeauna, arhitectura.
Primul an am studiat in Viena, la Universitatea Tehnica, Facultatea de Arhitectura, apoi am revenit in tara si am finalizat studiile la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Bucuresti. Dupa o scurta perioada m-am intors in Brasov, unde am inceput sa imi pun visul in practica.
Astăzi îți prezentăm un apartament de 67 de metri pătrați, a carui destinație de bază este închirierea în regim hotelier. Încă de la prima discuție cu beneficiarii, am decis ca stilul dorit este unul contemporan, minimalist cu tendințe feminine. Cromatica folosită in această amenajare avea să se potrivească cu stilul și dorințele lor și astfel am ales sa folosim nuante deschise si pasteluri inspirate din flori și natură.

Din punctul de vedere al compartimentării, apartamentul are suficiente spații de depozitare, oferite de nișe care au putut fi cu ușurință mascate cu ajutorul obiectelor de mobilier realizate la comanda.

Un factor important de luat în considerare la achiziția unei locuințe este iluminarea naturală a acesteia. În cazul de față, lumina naturală și culorile alese, ne-au ajutat să aducem aspectul final al amenajării la un alt nivel. Un punct slab al acestei locații este îmbinarea nearmonioasă a zonei de zi cu cea de noapte. Cu alte cuvinte, pentru a ajunge la living și bucătărie, este necesar sa treci pe lângă dormitor, unde se află și accesul în apartament.

Deoarece bucătaria este destul de limitată ca și spațiu de depozitare și blat de lucru, am ales sa realizăm o peninsulă, care îndeplinește mai multe roluri simultan. Cu ajutorul ei se mărește spațiul de depozitare, poate fi folosită ca blat de lucru și în același timp, delimitează bucătăria de living.

Beneficiarii își doreau o zonă de luat masa generoasă, cu spațiu pentru 6 persoane. Soluția cu care noi am venit, a fost să realizăm o masă extensibilă din peninsulă. Astfel în momentul în care masa este folosită de 4 persoane ocupă un spațiu limitat, făcând într-un mod armonios trecerea dintre bucătărie și living, iar în momentul în care se adună mai multe persoane la masă, aceasta glisează, putând fi extinsă pentru 6, sau chiar 7 persoane.

Pentru a păstra lumina care intră în apartament, am ales să folosim în toată locuința perdele albe, simple, diafane care să încununeze designul final, dându-i un aspect lejer și elegant.

Zona destinată televizorului am păstrat-o cât mai simplă, cu un mic spațiu de depozitare și un joc de linii aurii manual vopsite, care să complimenteze spațiul. Ne-am folosit de oglinzi pentru mascarea unui stâlp de rezistență și astfel am creat senzația de un spațiu mult mai mare.

În dormitor ne-am folosit de oglinzi și culori deschise, pentru mărirea spațiului și amplificarea luminii naturale. Pentru o senzație mărită de confort și căldură am folosit catifea la tăblia si structura patului. Pentru folosirea spațiului la maximum am proiectat doua noptiere suspendate care nu acoperă pardoseala și oferă un aspect aerisit.

Spații de depozitare generoase întâlnim și în dormitorul matrimonial. Culorile și materialele alese, au rol de a mascare a nișei și de mărire a spațiului rămas.

Camera de lectură a devenit dormitor pentru oaspeți, aceasta fiind decorată simplu, în ton cu restul locuinței. Am păstrat nuanțele de roz prăfuit și am accesorizat-o cu auriu, care aduce eleganța pe care o regăsim în restul apartamentului.

În momentul în care am preluat apartamentul, acesta avea finisajele precum parchetul, gresia, faianța si obiectele sanitare montate. Astfel, în băi am intervenit cu obiectele de mobilier realizate la comandă și oglinzile, alese pentru a mării spațiul și pentru a accentua faianța.


Produse folosite pentru amenajarea apartamentului de 2 camere
LIVINGUL
Am ales pentru acest living o canapea din catifea, comoda, cu un design simplu, contemporan, care sa se incadreze perfect in amenajarea noastra.

Fotoliile din material textil și lemn de fag, alese într-o nuanță de roz pudră, adaugă livingului o notă aparte de eleganță.

Prin aspectul său versatil, masa principală de cafea cu picioare de metal și picioare de sticlă se potrivește perfect atat cu un stil contemporan, cât și cu unul vintage. Datorită blatului de sticlă transparentă, aceasta este aproape invizibila, iar în același timp este foarte practica datorita diametrului generos de 80 de cm.

Covor argintiu manual lucrat, moale la atingere, intr-o nuanta neutra, care nu face altceva decat sa mărească confortul avut, atât vizual, cât și cel tactil.

Aplicele și lămpile sunt folosite ca accent în această amenajare. De un auriu plăcut, păstrează conceptul liniilor subțiri pe care îl regăsim și în desenul manual pictat de sub televizor.


BUCĂTĂRIA
Scaun dining material catifea și metal

Chiuveta, bateria și dozatorul pentru săpun le-am ales de culoare neagră pentru a crea un contrast plăcut între blatul alb cu inserții asemănătoare marmurei și mobilierul plămâniu.



Păstrând accentul auriu pentru iluminat și aspectul liniar, am respectat povestea începută în living. Globurile de sticlă mată de dimensiuni diferite, aduc încă un strop de eleganță și în același timp crează o lumină plăcută uniflormă în întreaga încăpere.

DORMITOR
Lămpile alese in aceasi nota cu restul lampilor din apartament, au o formă lunguiață, care urmăresc forma oglinzilor.

DORMITORUL OASPEȚILOR
Am ales o canapea în linii simple care combină în mod artistic stilul scandinav minimalist cu influențele retro.

Designul clasic cu uşile cu panouri nu se demodează niciodată și păstrează totodată stilul ales în restul apartamentului. Oglinda pe întreaga lungime este practică și mărește spațiul.

Biroul alb are un aspect simplu şi liniar pe care l-am combinat ușor cu restul mobilierului din această cameră.

Scaunul pentru birou este unul foarte confortabil, iar culoarea acestuia este în aceeași nuanță ca și canapeaua.

Setul de taburete tapițate cu stofa Monty Velvet impresionează prin designul elegant și prin confortul resimțit. Forma simplă și subtilă caracterizează această colecție, designul având liniile bine definite prin simplitatea formelor dar și funcționalitatea acestora.

0 comments